Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın katıldığı bir televizyon progranda belediyenin hafriyat geliriyle ilgili açıklamalarda bulunmuş, Melih Gökçek de sosyal medya hesabı üzerinden Tuna’ya yanıt vermişti.  İkili arasındaki tartışmanın ardından “yolsuzluğun ortaya çıktığını” belirten Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Gökçek ve Tuna’dan şikayetçi oldu.

İkili arasındaki tartışmayı yargıya taşıyan Mimarlar, Gökçek hakkında “Görevini kötüye kullanmak ve kamu zararı yaratmak, Ankaralıların ihtiyaçlarına harcanacak gelirleri amacı dışında kullanmak” suçlamalarıyla şikayetçi oldu. Mimarların Tuna için şikayetlerinin gerekçesi ise, “Usulsüzlüğü soruşturmak yerine üstünü kapatmak, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 18 maddesindeki ilgili maddelerinden, kendisine verilen görevleri yerine getirmeyerek kamu zararının üstünü örtmek” oldu.

‘HA GÖKÇEK, HA TUNA, HA ARINÇ BİRBİRLERİNDEN FARKLARI YOK’

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Ha Gökçek ha Tuna, ha Arınç, birbirlerinden farkları yok. Hepsi de halkın yararını değil, partilerinin yararlarını düşündüler ve öylece devam ediyorlar. Yıllarca Ankara bu anlayışın esaretinde tarumar edildi, potansiyelleri heba edildi, gelirleri çarçur edilerek amacı dışında kullanıldı. Halkın yararı değil, rant ve partinin yararı düşünüldü. Bugün hafriyat usulsüzlüğü ve spor kulüplerine aktarılanlar buzdağının görünenleridir. Bütün bu usulsüzlükleri örtbas edenlerde yine kendileridir. Mustafa Tuna ve Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

BÜLENT ARINÇ’TAN DA ŞİKAYETÇİ OLACAKLAR

“Bülent Arınç’ı da ettiği yeminin arkasında duramadığı için ayrıca yargıya taşıyacağız” diyen Candan sözlerini şöyle sürdürdü, “Ankara ulaşımdan yoksun, altyapıdan yoksun betonlaşıyorsa, değerleri bir bir yıkılıyorsa başkent kimliği zedelendi ise sorumluları elbet hesap verecek. Ortada bir ekonomik çöküş varsa bu çöküşü yaratanlar asla çözüm üretemezler. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağı bir mücadele kararlığı ve Ankara’nın yaralarının onarılması, halkla dayanışması konusunda rüştümüzü ispatladığımızı bir kez daha hatırlatmak isteriz.”