MOSKOVA- Rusya, bir eylem sırasında gözaltına alınan Greenpeace aktivisti Gizem Akhan'ın kefaletle serbest bırakılması talebini reddetti.

Gözaltında bulunan 30 kişi arasında kefaletle serbest bırakılması reddedilenlerin sayısı 13'e yükseldi. Diğer 17 kişi hakkındaki kararların da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Şu an gözaltında bulunan 30 kişi de "korsanlık" suçlamasıyla yargılanıyor. Eğer bu suçlama cezaya dönüşürse, Rusya ceza hukukuna göre, 15 yıla kadar hapis verilebiliyor. Murmansk'ta bulunan Lenin Bölge Mahkemesi, soruşturma devam ederken, bu 30 kişinin en erken 24 Kasım'a kadar gözaltında kalması gerektiğine karar verdi. Greenpeace avukatları ise gözaltında yargılanma kararına itiraz etti.

'KIZIMIN YANINDAYIM'

Gizem Akhan'ın annesi Tülay Akhan, bu hafta başında Türkiye kamuoyuna yazdığı mektupta herkesi Gizem'in ve Rusya'da gözaltında bulunan diğer 29 kişinin serbest bırakılması için destek olmaya çağırmıştı.

Rusya'da gözaltında bulunan 28 eylemci, 1 serbest fotoğrafçı ve 1 kameramanın serbest bırakılması için bugüne dek dünya çapında 1,5 milyona yakın insan Rusya büyük elçiliklerine mektup gönderdi. (ETHA)