Giresun'da meydana gelen sel felaketinde 1'i jandarma 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son açıklamada can kaybının 5'e yükseldiğini duyurdu.

Soylu, "Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu anda 133 vatandaşımız kurtarıldı. Düğün salonunda mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor. 118 köy yolu kapalı. Dereli, Doğankent ve Yağlıdere'de hasar büyük. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmiş olsun talimatı var" açıklamasında bulundu.

BAKAN PAKDEMİRLİ: İLK DEFA BÖYLE BÜYÜK BİR DOĞAL AFET GÖRÜYORUM, ŞEHRİN SİLÜETİ DEĞİŞMİŞ

Bakan Pakdemirli, "Ben de ilk defa böyle büyük bir doğal afet görüyorum. Şehrin silüeti değişmiş durumda. Ciddi uyarılar yapmamıza rağmen vatandaşlarımız 'Nasıl olsa bana olmaz' düşüncesi içinde. Bu da can kayıplarına yol açabiliyor. Bu taşkınları tamamen önlemenin imkanı yok, dere yataklarına ev ve dükkanların yapmamak gerekiyor.  Dün alınan yağış 135 milimetre yağış aldık. Ağustos aylarının ortalamasının bir buçuk katı bir günde yağdı" değerlendirmesinde bulundı.

Soylu sabah saatlerindeki ilk açıklamasında 'Giresun'un doğu ve batısında hem sel hem de heyelan nedeniyle karşılaştığımız tablo oluştu. Dereli ilçesinde kullanılabilir durumda tek bir dükkân yok, hepsi tamamen tarumar olmuş. Devletimiz bütün gücüyle beraber hem buradaki yaraları saracaktır hem de vatandaşımızın yanında olacaktır' diye konuştu.

AFAD: 127 VATANDAŞIMIZ KURTARILDI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 5 kişinin yaşamını yitirdiği Giresun'daki selde 127 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Giresun’da aşırı yağışlardan dolayı Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, heyelan ve su baskınları meydana gelmiştir. AFAD, Jandarma, Belediye, İtfaiye, Karayolları, UMKE, Türk Kızılay ve AKUT ekiplerimizle bölgede 423 personel ve 153 araç ile aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 127 vatandaşımız kurtarılmıştır." denildi.