Giresun Bulancak’ta referandum çalışması yapan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ve beraberindeki partililer bir kahvehanede saldırıya uğradı.

İleri Haberi’n aktardığına göre, bir kişinin ‘evet’ oyu vereceğini belirterek laf atmasının ardından, kahvedeki bir grup Bektaşoğlu ve beraberindekilere ‘çıkın, gidin’ şeklinde bağırarak tepki gösterdi.

İki kişi ellerine aldıkları tahtalarla grubun üzerine yürümesi sonrası tehdidin büyümesiyle CHP’liler kahveden çıkmak zorunda kaldı.

‘PLANLANMIŞ BİR ORGANİZASYON’

Olay sonrasında yazılı açıklama yapan Milletvekili Bektaşoğlu, referandum çalışması yaparken saldırıya uğradıklarını söyledi. Açıklamada, 4-5 kişilik grubun önce sözlü, küfürlü, sonra da fiziki saldırıda bulunduğu belirtilerek, provokatif saldırının önceden planlandığını belirtti.

Bektaşoğlu, "O anda değil, önceden planlanmış, kayıta hazır cep telefonunun bile düşünüldüğü bir organizasyon ve mizansenle gerçekleştirildi" iddialarına yer verildi.

‘ISTAKALARLA SALDIRDILAR’

Yaşadıklarını anlatan CHP Bulancak İlçe Başkanı Reşat Özdemir, referandum çalışması için kahve ziyaretleri yaptıklarını belirterek, "Bir kahveye girdik. 5 masada oturanlarla görüştük. Son masaya gittiğimizde içlerinden biri, ‘Buraya niye geldiniz? …rin gidin’ dedi. Vekilimiz Bektaşoğlu’nun yapılanın yakışıksız olduğunu söylemesi üzerine ıstakalarla saldırmaya kalktılar. Olayın fazla büyümemesi için kahveden ayrıldık. Bir süre sonra ‘geçmiş olsun’ telefonları geldi. Görüntüler sosyal medyaya atılmış.”

3 GÖZALTI

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olduklarını belirten CHP’li Özdemir, 3 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Özdemir saldırı için “Yaşanmasını istemediğimiz üzücü bir olay” ifadelerini kullandı.