İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Gezi soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticilerinden yüksek mimar Mücella Yapıcı'yı da ifadeye çağırdı.

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre, Yapıcı bugün emniyette ifade verecek.

Gezi soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü, Taksim Dayanışması'ndan avukat Can Atalay ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman'ı ayrıca Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Parti Meclis Üyesi Ahmet Saymadi'yi ifadeye çağırmıştı.

Kahraman, geçtiğimiz çarşamba günü ifade verirken, avukat Atalay da bugün ifade verecek. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan isimlerin arasında Taksim Dayanışması Sözcülerinden ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri yüksek mimar Mücella Yapıcı da bulunuyor. Yapıcı'nın bugün emniyete ifade vereceği öğrenildi.

Emniyet'in soruşturma kapsamında dosyada ismi bulunan çok sayıda kişinin ifadesini aldığı belirtilmişti. Soruşturma dosyası 4 bin sayfadan oluşuyor.