İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nin, ‘Şüphelilere yönelik suçlamalar net değil, eksiklikleri giderin’ diyerek savcılığa iade ettiği Taksim Dayanışması üyelerine yönelik iddianame ikinci kez mahkemeye sunuldu.

Örgütlü suçlara bakan Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı iddianamede daha önce “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”la suçlanan Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişi, bu sefer “suç örgütü lideri olmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek”le suçlandı.

FACEBOOK’UNDA SKANDAL KARE

İddianamenin altında imzası olan Mesut Erdinç Bayhan’ın Facebook sayfasından çarpıcı bir kareye ulaşıldı.

Buna göre Savcı Bayhan, Gezi eylemleri sırasında polisin Ankara’da öldürdüğü Ethem Sarısülük’ün Hakkari Tekeli Tabur Komutanlığı inşaatında çalışırken hatıra olsun diye askeri kıyafetlerle çekildiği fotoğrafını “Terör örgütü kampında” diye gösteren bir kareyi Facebook sayfasında paylaşmış. Bu tür fotoğraflar ve yalan haberler Gezi eylemleri süresince de üretilmiş, Sarısülük ailesi olayın gerçeğini açıklamıştı.

Savcı Bayhan’ın 28 Haziran 2013 tarihinde paylaştığı karenin üstünde “İlahi Adalet” de yazılmış. Aynı savcı şimdi Gezi davasının iddianamesini hazırladı.