Çevik kuvvet ekipleri sabah saat 05:00 sıralarında TOMA aracıyla Taksim Gezi Parkı'na girerek 3 gündür burada eylem yapan göstericilere saldırdı. Slogan atarak direnen göstericilere polis biber gazı sıktı. Polisler eylemcilerin çadırlarını alandan toplayarak uzaklaştırdı.

Bazı çadırlar yandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan çadırları söndürdü. Atılan biber gazlarından çevredeki vatandaşlar ve basın mensupları da etkilendi.

Eylemcilerden Erdem Demir yaşananları Radikal’e şöyle anlattı:

"Polis müdahalesi sabah saatlerinde, 4:30 gibi başladı. Polis geliyor diye bağırdılar. Biz de çadırlardan çıktık. Ayakkabımızı dahi giydirmediler. 5 adet kameraları vardı. Çok güçlü ışıklarla bizi çektiler. Her şey film gibi başladı. Yere çömelmiş oturuyorduk, oturan insanlara gaz sıkarak oturma eylemini kırdılar."

Bir başka eylemci ise polisin önce bir grubu böldüğünü ardından saldırdığını, grup üyelerine düşmanca davrandığını söyledi.

YIKIMA BAŞLANDI

Polisin eylemcileri dağıtmasının ardından iş makineleriyle parkta çalışma başlatıldı. İş makinesinin önüne yatan bir eylemci güçlükle kaldırıldı. Polislerin güvenlik çemberine aldığı alanda 3 adet iş makinesi çalışmalara devam ediyor.

GERGİNLİK SÜRÜYOR

Eylemciler tekrar Gezi Parkı'nın etrafında toplanmaya başladı. Çevik Kuvvet ekipleri ise parkın etrafını ablukaya almış durumda. Slogan atan eylemcilerle polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor.