İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı, geçen yıl yaşanan Gezi Parkı protestolarının yıldönümü öncesi vatandaşlara kapatıldı. Park yarım saat sonra yeniden açıldı ama Cumhuriyet Anıtı çevresindeki bariyerler yerinde kaldı.

Gezi Parkı protestolarının yıldönümü öncesinde, polis, Taksim'de geniş "güvenlik önlemleri" almaya başladı. Akşam saatlerinde Gezi Parkı kapatılarak, resmi ve sivil polis ekipleri parkın giriş noktalarına yerleştirildi. Parkın içinde de Çevik Kuvvet ekipleri bekletiliyor.

Polisler banklarda ve çimlerde oturan vatandaşları dışarı çıkartırken parkın ‘tedbir amaçlı’ boşaltıldığı belirtildi. Polis, parkın neden kapatıldığını soran vatandaşlara ‘Valilik emri’ yanıtını verdi.

Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'nın çevresi de demir bariyerlerle çevrildi. Ayrıca anıt çevresinde polis ekipleri konuşlandırıldı.

PARK YENİDEN AÇILDI, ANIT KAPALI

Gezi Parkı, yaklaşık yarım saat kapalı kaldıktan sonra yeniden açıldı. Polis ekiplerinin, bir eylem ihbarı iddiası üzerine parkı kapattığı öğrenildi. Cumhuriyet Anıtı çevresinde demir bariyerlerle alınan "önlemler" ise devam ediyor.