Alevi örgütlerinin abluka ve yasaklara karşı başlattığı açlık grevi eylemleri sürerken, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri de açlık grevine girmeye hazırlanıyor.

SGDF tarafından yapılan yazılı açıklamada bölgedeki ablukaya ve katliamlara karşı açlık grevine başlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Suruç ve Ankara'da patlayan bombalar, aylardır Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi başta olmak üzere saray çetelerinin tanklı-toplu işgali, Miray bebeklerin katledilmesi gösteriyor ki Saray durmayacak. Ancak Saray'ın katliamına karşı halklar direniyor. Hendek başlarında direnen geçler, evlerini, mahallelerini terk etmeyenler, yasaklara karşı kadın-çocuk genç- yaşlı demeden sokaklara çıkanlar, Saray çetelerine geçit vermiyor. Gençlik başta olmak üzere bütün Kürt halkı yaşam hakkını direnerek savunuyor ve kazanıyor" ifadeleri kullanıldı.

7 OCAK'TA 2 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ

Alevilerin eylemlerine dikkat çekilen açıklamada, SGDF olarak 7 Ocak'ta 2 günlük açlık grevine başlanacağı duyuruldu ve "Bizler Gezi'nin çocukları olarak, 7 Ocak Perşembe gününden itibaren Aleviler'in başlatmış olduğu açlık grevine destek vermek için 2 günlük açlık grevine başlıyoruz," denildi.