Eskişehir’deki Gezi eylemlerine katılan Tevfik Caner Ertay adlı öğrencinin saklandığı binadan alınıp dövülmesi ve polis aracının bagajına konulmasına ilişkin davanın sanıklarından dönemin TEM Şube Müdürü Ayhan Karayel’in telefonunda Bylock çıktığı iddia edildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi eylemlerine katılan üniversiteli Tevfik Caner Ertay’ın dövülmesine ilişkin soruşmada, dönemin eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün ile İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık ve TEM Şube Müdürü Ayhan Karayel hakkında dava açıldı.

Polis Mevlüt Saldoğan ifadesinde, “Vurma girişimi sırasında üç müdürüme ‘Müdürüm zaten yaralı, ne uğraşıyorsunuz’ dedim. Ertay aracın arkasında ağlamaklı şekilde mırıldanıyordu” dedi.

CEZAYA YAPTIĞI İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Tevfik Caner Ertay’ın ağır şekilde dövülüp polis aracının bagajında dolaştırılmasına ilişkin idari soruşturma sonucunda Aygün ve Karayel’e ‘Resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak’ suçundan 16 ay süreyle kıdem durdurma cezası verildi. Karayel bu karara itiraz etti ve itirazı kabul edildi.