Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Beşiktaş Spor Kulübü taraftar grubu Çarşı'nın mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında, “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın kurucu ve üyelerinin de bulunduğu 35 kişi şüpheli, 9 polis de müşteki olarak yer alıyor.

Gezi Parkı sürecine değinilen iddianamede, eylemlerin demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başladığı, 'marjinal grupların katılmasıyla' eylemlerin bir süre sonra amacından saptığı savunuldu.

Beşiktaş Spor Kulübü bünyesinde oluşan Çarşı Taraftar Grubu kitlesini hareket geçirmek üzere şüphelilerden, Cem Y. ve N.B.E'nin ortaklaşa hareket ettikleri anlatılan iddianamede, söz konusu kişilerin taraftar grubunu Taksim Gezi Parkı alanına yönlendirerek bu kitlenin fiilen eyleme katılmasına sağlamaya çalıştıkları kaydedildi.

Şüphelilerin, eylemler sırasında Beşiktaş'ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni işgal etmeye çalıştıkları anlatılan iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

İddianamede, tüm şüpheliler hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede, ayrıca şüpheliler hakkında ayrı ayrı “Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak", "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri taşınması ve bulundurulması", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Kamu malına zarar verme", "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” gibi çeşitli suçlardan 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları istendi.