Psikodrama dernekleri Taksim Gezi Parkı'ndan başlayarak Türkiye'ye yayılan Gezi Direnişi'ne ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Ankara Psikodrama Derneği, İstanbul Psikodrama Ve Grup Psikoterapileri Derneği, İzmir Psikodrama Derneği Malatya Psikodrama Derneği,Denizli Psikodrama Derneği'nin yaptığı ortak açıklamada, 'bilinç birliği'ne vurgu yapılarak, "Toplumsal bir kimlikte buluşmanın en temel koşullarından biri, yaşantının ve eylemin yarattığı 'bilinç birliği'dir," denildi.

Bu birliğin birdenbire ortaya çıkmadığını belirten dernekler, bunun, "tarihsel ve toplumsal çatışmaların zorlu sürecinde,toplumsal sarsıntıların kıskacında yoğun yaşanan toplumsal sorgulamalar sonucunda" oluştuğunu belirtti.

Eylemlerin "ortak bir bilinç birliğinin birleştirdiği bir toplumsal kimlik yapılanmasının göstergeleri" olduğunu belirten Dernekler, eylemleri başlatan çoğunluğun gençler olduğuna dikkati çekerek, "Gençlik dönemi kimlik yapılanmasının gerçekleştiği dönemdir; ve ulaşılan kimlik bir krizi aştıktan sonra, araştırıp sorgulayarak, kendi değerlerini oluşturmuş bir kimlik yapılanmasıdır," dedi.

Gezi Parkı'nın bir simge olduğunun söylendiği açıklamada, "Gezi Parkı’ndaki ağaçlar değerlerimizle, onaylayıp, karşı çıktıklarımızla, ait olmak ve sahip çıkmak istediklerimizle yeniden buluşmanın, güzelim demokrasinin tadına varmanın, yeniden yeşeren toplumsal bilincin simgesidirler," denildi.

Bu buluşmanın içinde olduklarını belirten Dernekler, "Bu eylemlerin ardındaki isteklere ciddiyetle kulak verilmesini ve demokrasinin gereklerinin  yerine getirilmesini beklediğimizin bilinmesini ister, bu süreçte bizlere düşen görevleri üstlenmeye hazır olduğumuzu bildirir ,ülkemiz adına aydınlık günler dileriz," diye belirtti. (Demokrat Haber)