Gezi direnişi sırasında polisin gaz fişeğiyle kafa tasından ağır yaralanan lise öğrencisi M.A.T, Dünya Çocuk Hakları Günü'ne tutuklu giriyor.

Cumhuriyet'tan Hakan Dirik'in haberine göre bugün sabaha karşı operasyonuyla evinden alınan M.A.T ile birlikte toplam 11 kişi, kurdukları dernekle DHKP­C'ye destek olmakla suçlanıyor. Gençlerin Facebook'taki paylaşımları da 'aleyhlerinde delil' olarak gösteriliyor.

Terörle mücadele şubesi ekiplerinin özel harekat ve çevik kuvvet desteğiyle Doğançay'da gözaltına aldıkları arasında M.A.T'nin yanı sıra iki lise öğrencisi daha bulunuyor.

M.A.T'nin babası Mehmet Tonbul, Gezi'den sonra oğluna ateş açan polislerin bulunmadığını, herhangi bir adli işlem yapılmadığını anımsatarak, ancak oğlunun pek çok olayda “olağan şüpheli” gibi ifadeye çağrıldığını belirtti.

'BÜTÜN GECE EVDEYDİ'

Polisin sabah 6 sıralarında kapılarına dayandığını belirten Tonbul, “Doğançay'da bir grup genç, havaya ateş açmış ve bunu Facebook'ta paylaşmış. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama oğlum da bu gençlerle ilişkilendiriliyor. Oysa Ali'nin durumu belli ve zaten her akşam evde. Bütün gece evde olan bir çocuk, nasıl aynı zamanda başka bir yerde eylem yapar anlamıyorum? Yüzü maskeli eylem yaptığını iddia ediyorlar. Yüzü maskeliyse onun M.A.T olduğunu nereden biliyorlar. Tutuklama kararına inanamıyorum. Oğlum henüz reşit bile değil. İçeride ilaçlarını alabilecek mi acaba?” diye konuştu.