Gezi Parkı eylemleri sırasında gözünden yaralanan Erdal Sarıkaya hakkında Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nca 5,5 yıl sonra verilen raporda tek gözünde yüzde 41.2 oranında görme kaybı meydana geldiği belirtildi.

5,5 yıl sonra gelen kararı değerlendiren Sarıkaya, “5,5 yıl sonra devlet gözümüzün kör olduğuna karar verdi. Şimdi görme kaybına neden olan polislerin ortaya çıkarılmasını istiyorum” dedi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin biber gazı kapsülüyle gözünden vurulan Erdal Sarıkaya, görme yetisini kaybedip kaybetmediğinin tespit edilmesi amacıyla yaklaşık 1 yıl önce yeniden Adli Tıp Kurumu’nda muayene edildi.

Adli Tıp Kurum 3. İhtisas Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde verilen raporda Sarıkaya’nın sağ gözündeki görme kaybı, çalışma ve meslek kazanma gücü kaybı bakımından değerlendirildiği belirtildi.

Erdal Sarıkaya’nın yüzde 41.2 görme kaybıyla meslekte kazanma gücünü kaybettiğine dikkat çekilen raporda iş göremezlik durumunun 2 aya kadar uzayabileceği ve başka birisinin sürekli bakımına muhtaç durumda olmadığı kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet