Gezi eylemleri sırasında ayağından yaralanan Aydın Aydoğan'ın açtığı tazminat davası reddedildi. Aydoğan Gezi'de yaralandığını kanıtlayamadı.

Davayı reddeden mahkeme, 126 TL yargılama gideri ile birlikte 2 bin 500 TL vekalet ücretinin Aydoğan'dan alınarak İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na ödenmesine hükmetti. 

Gezi eylemlerinin sürdüğü 11 Haziran 2013 tarihinde gaz kapsülü ile sol ayağından yaralanan Aydın Aydoğan, İstanbul 3. İdare Mahkemesi'ne başvurarak İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı aleyhine 100 bin TL'si manevi bin TL'si de maddi olmak üzere 101 bin TL'lik tazminat davası açmıştı. 

Mahkeme Aydoğan'ın açtığı tazminat davası reddetti.

GEZİ'DE YARALANDIĞINI KANITLAYAMADI


Mahkeme redin gerekçesi olarak "Davacının, güvenlik güçlerince olayları bastırmak için kullanılan gaz fişeği nedeniyle sol ayak topuğundan vurulduğu iddia edilmiş ise de sunulan raporlardan ve sair belgelerden olayın bu sebebe binaen olduğu ortaya konulamadığından idareyi kusurlu kılacak bir husustan söz edilemeyeceği sonucuna ulaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Davayı reddeden mahkeme, 126 TL yargılama gideri ile birlikte 2 bin 500 TL vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalı kurumlara ödenmesine hükmetti.