Çanakkale'de Gezi Parkı gösterileri sırasında yola 'kahrolsun faşizm' yazdığı iddiasıyla mala zarar suçundan hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istenen 13 yaşındaki B.T.İ. hakkındaki Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava düştü.

Çanakkale’de Gezi Parkı gösterileri sırasında yola sprey boyayla kahrolsun faşizim yazdığı için 6 yıla kadar hapsi istenen 13 yaşındaki B. T. İ.’nin yargılaması bugün başladı. Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durduşmaya sadece avukatlar alındı. Sanık çocuk olduğu için duruşma mahremiyet gereği izleyicilere kapatıldı. CHPli 3 milletvekili bu yüzden salondan çıkarıldı. Daha sonra B.T.İ. ifade için salona çağrıldı. Hakim, 13 yaşındaki çocuğa o yazıyı yazdın mı diye sordu. B.T.İ. de yazdım diye yanıt verdi. Bunun üzerine hakim "Yazdıklarının suç olduğunu biliyor muydun" diye sorunca avukatlar müdahale etti. Avukatlar ‘yazdıkları suç değildir’ dedi. Daha sonra B.T.İ. salondan ayrıldı.

Duruşmanın sonunda mahkeme B.T.İ.'nin ceza ehliyeti olmadığına hükmetti ve davanın düşürülmesine karar verdi. Baba Tamer İ. duruşma çıkışında yaptığı açıkmlamada "Biz çocuklarımızı bunlara teslim etmkeyeceğiz. Onlardan asla korkmuyoruz. Bu ülkeden onlar gidecek, biz gitmeyeceğiz. Kahrolsun faşizm" dedi

(İsmail Saymaz/Radikal)