Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK) Yürütme Kurulu üyesi Bülent Aydın tarafından KCK'nin geri çekilme kararının ardından bugün başlayacak olan geri çekilmeye ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada bugün başlayacak geri çekilme ile barış umutlarının daha da arttığı ve yeni bir dönemin başlayacağı belirtildi.

Şiddetten beslenen çevrelerin dışında, toplumun sürece olan desteğinin de arttığının belirtildiği açıklamada, geniş toplum kesimlerinin barış sürecine sahip çıktığı ifade edildi. Barış için atılan adımlara sahip çıkılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, geri çekilmede HPG'lilere yönelik gelişebilecek herhangi bir saldırının barışa ve demokrasiye yönelik saldırganlık olacağı kaydedildi.

Açıklamada, devamla şu ifadelere yer verildi:

"Temennimiz süreci sabote edecek bir kışkırtmanın yaşanmaması; sorunun barış, kardeşlik ve eşitlik temelinde çözüme kavuşmasıdır. Sınır dışına çekilen PKK güçlerinin can güvenliği önemli konu olarak gündemdeki yerini koruyor. Gerillalara yönelik kışkırtıcı bir saldırı gerçekleşirse, bu saldırı, barışa ve demokrasiye yönelik saldırganlık olacaktır. Geri çekilmenin tam bir güvenlik içinde gerçeklemesi için barış güçleri seslerimizi birleştirmeliyiz. Artık bu ülkenin barışseverleri olarak daha gayretli olalım. Barış isteyen partiler, STK'lar, sendikalar, dernekler ülkenin her yerini kitlesel gösterilerle barış şölenine çevirelim. Barış toplumsallaşırsa kalıcı olur. Bizim de onurlu bir barışımız olur. Barış için atılan adımlara sahip çıkalım."