HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu yaka paça gözaltına alan polisin, daha önce Gergerlioğlu tarafından işkenceleri Meclis gündemine taşınan polis olduğu iddia edildi. 

Vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün evinde darp edilerek gözaltına alındıktan sonra kaldırıldığı hastaneden apar topar Sincan 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. HDP’li Gergerlioğlu’nu evde yaka paça gözaltına alan polislerden birisinin, daha önce Meclis gündemine işkence yaptığını belirttiği polis olduğu iddia edildi. 

SAÇILIK: ORGANİZE SUÇ VAR

HDP MYK üyesi Veli Saçılık, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı: “Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun meclis kürsüsünden işkenceci olmakla itham ettiği polis şefini gözaltı yapmak üzere Gergerlioğlu'nun evine göndermişler ve bu şahıs gözaltı işlemi sırasında Gergerlioğlu'nu darp etmiş. Ortada organize bir suç var.”

GERGERLİOĞLU'NUN AÇIKLAMASI  

Gergerlioğlu, 30 Kasım 2019’da Meclis gündemine işkenceye ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: “Ankara Emniyeti’nde kaç gündür işkence var. Avukatın tuttuğu tutanak şu; Abülkadir Yılmaztürk, eline plastik eldiven geçirerek gözaltında bulunan kişinin göğüs uçlarını ve kulak memesini defalarca sıkarak işkence edip bu sırada hakaretler ettiğini bir soda şişesi getirerek bu şişeyle kendisini tehdit ettiğini söylüyor.”