Açıklamada, yapılan incelemelerde herhangi bir bilgi ya da belgeye rastlanmadığı belirtilerek, somut bilgiler verilmesi halinde incelemenin derinleştirileceği kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı, son günlerde PKK ve TSK arasında bir ilişki bulunduğu yönündeki haber ve iddialar konusunda, "Basın ve yayın organlarında yer alan bu ve bunun gibi iddialar üzerine yapılan incelemelerde herhangi bir bilgi ya da belgeye rastlanmamıştır. Somut bilgiler (tarih, yer ve isim) verilmesi halinde inceleme derinleştirilecektir" açıklamasını yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Son günlerde çeşitli basın-yayın organlarında yer alan ve; 'Avukatları Kandil'e askerî helikopter getirdi', 'Apo'nun mektupları asker izniyle Kandil'e gitti', 'Askerî helikopterlerle kampa gidip savaş kararı aldırdılar', 'Şakar Kandil'e helikopterle gitti', 'Genelkurmay temsilcisi beni karşıladı.' 'Sana büyük işler düşüyor' dedi', 'Askerden ÖCALAN'a: Birlikte çalışalım', 'ÖCALAN: Asker bana 'savaşı tırmandırın' dedi" gibi birçok iddia içeren haber ve yorumlar anımsatıldı. Genelkurmay, bu gibi iddia ve yorumlar hakkında, "Basın ve yayın organlarında yer alan bu ve bunun gibi iddialar üzerine yapılan incelemelerde herhangi bir bilgi ya da belgeye rastlanmamıştır. Somut bilgiler (tarih, yer ve isim) verilmesi halinde inceleme derinleştirilecektir" diye kaydedildi.