Genelkurmay Başkanlığı dün Ankara Altındağ Belediyesi Anaokulu'nda, bayrak direğinde asılı bulunan Türk Bayrağı'nın ipinin kesilerek indirildiğini duyurmuştu.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada 'olayla ilgili bölücü terör örgütü üyesi dört teröristin' yakalandığı, ikisi hakkında yasal işlem başlatıldığı, diğer ikisinin serbest bırakıldığı kaydedilmişti.

Genelkurmay'ın bayrakla ilgili açıklamsı Altındağ Belediyesi tarafından yalanlandı. Emniyet kayıtları da Genelkurmayın ifadelerini yalanladı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki iddianın doğru olmadığı belirtilerek, "Belediye sınırları içerisinde, ne belediyeye bağlı okullarda, ne de MEB'e bağlı okullarda böyle bir olay yaşanmamıştır. Gerek emniyette, gerekse Milli eğitim'de böyle bir olayın Altındağ'da yaşandığıda dair hiçbir kayıt ve bilgi yoktur" dedi.

Yurt gazetesinde yer alan habere göre emniyet kayıtlarına yansıyan olayada, çocukların okulda oynarken bayrak ipine asıldıkları ve bayrağı yanlışlıkla düşürdükleri, herhangi bir zarar verme düşüncelerinin olmadığı bilgisi yansıdı. Ankara Valiliği de bir açıklama yaparak, bayrağın oynayan çocuklar tarafından düşürüldüğü belirtildi. Emniyetin açıklmasında çocukların savcılık ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildiği de ifade edildi.