Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kuvvet komutanlarıyla birlikte Şırnak’a gitti.

Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile helikopterle 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına gitti.

Akar ve beraberindekileri Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve diğer yetkililer karşıladı.

Şırnak’taki operasyonda hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has için tümende düzenlenen törene katılan Akar ve beraberindeki komutanlar, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlara ilişkin brifing aldığı belirtildi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Cizre’de Cudi ve Yafes mahallesinde şiddetli patlama ve silah sesleri gece boyunca sürerken, bugün de tanklar Cudi Mahallesi’ne top atışları yaptı.

Cizre’de bugüne kadar yaşanan çatışmalarda uzman çavuş Serkan Has, 30 yaşındaki Hediye Şen, 25 yaşındaki Doğan Aslan ile 15 yaşındaki İbrahim Akhan hayatlarını kaybetti.

Silopi’de ise bir eve top mermisin isabet etmesi sonucu 17 yaşındaki Reşit Eren ile 16 yaşındaki Axîn Kanat adlı çocuklar hayatını kaybetti.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık gecesi sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. (İMC Tv)