Pandemiyle mücadele kapsamında hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelgenin yayınlanmasından sonra Ankara Kuruyemişçiler Odası üyelerine attığı mesajda hafta sonu için 10.00 ile 17.00 arasında dükkanlarını açabileceklerini bildirmişti. Ancak, alkol satan dükkanlar polis eşliğinde kapatıldı. Kuruyemişçiler Odası bunun üzerine üyelerine yeni bir mesaj atarak mağdur olmamaları için dükkanlarını hemen kapatmalarını istedi. 

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli şöyle konuştu:

“Tekel satan küçük esnaf mağdur durumda. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, kuruyemişçi esnafımız cumartesi ve pazar günü saat 10.00 ile 17.00 arasında faaliyet gösterecek. Tekel ayrımı genelge içeriğinde yoktur ama sabah kuruyemişçi esnafımız polis eşliğinde dükkanlarını kapatmak zorunda kalmışlardır. Büyük marketler alkol satışı yaparken, küçük esnafımız mağdur edilmiştir. Dükkanlarını kapatmışlardır. Böyle bir genelge yokken polis memurları tarafından kapatılmıştır. Sorunun çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Tekel satan genelge içeriğinde yoktur ama genelgede olmadığı halde dükkanlarımızı kapatmak zorunda kaldık. Alkol satan üyelerimiz, temel gıda da satıyor."  

Sosyal medya hesabından kararı duyuran CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de “İktidar esnafla adeta dalga geçiyor” tepki gösterdi.