Türkiye 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve sürekli aldığı cezalar, çıktığı deplasmanlarda uğradığı saldırılarla karşı karşıya kalan Amedspor,  bu defa hacizle karşı karşıya kaldı. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Amedspor’un Diyarbakır Stadı’nda oynadığı maçların kira bedeli için ödeme yapılmadığı gerekçesiyle kulübe icra göndererek kulüp gelirlerine el koydu.

“BORÇSUZ KULÜP YOKTUR”

Artı Gerçek’ten Remzi Budancir’e konuşan Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Ali Karakaş, Türkiye’de devletin yaptığı bütün statlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine ait olduğunu söyledi. Amedspor’un son 4 aydır oynadığı maçların kirasını ödeyemediğini ifade eden Karakaş, bundan dolayı hesaplarına icra getirildiğini söyledi.  Türkiye’de ilk defa Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin bu uygulamaya başvurduğunu belirten Karakaş, “Gençlik ve Spor bu güne kadar Türkiye’de hiçbir kulübü icraya vermemiştir. 3’üncü ligden süper lige kadar, tahmin ediyorum borçsuz hiçbir kulüp yoktur. Maalesef Diyarbakır’da İl Gençlik spor Müdürlüğü bizi icraya verdiler. Hesaplarımıza icra getirildi” dedi.

SADECE DİYARBAKIR’DA BU YAPILDI

Bu konu ile ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüştüklerini ifade eden Karakaş, “Görüşmemizde bunu mevzuata bağlıyorlar. ‘Yapmamız gerekiyordu, emir kuluyuz, kuralları uygulamak zorundayız’ gibi gerekçeler öne sürüyorlar. Ama Gençlik Sporla direk görüştüğümüzde de Türkiye’de benzer bir durumun olmadığını söylüyorlar. Yanı başımızda Urfa, Adıyaman, Antep, Elazığ var. Bunların hiç biri icraya verilmemiş. Diyarbakır’da maalesef böyle bir uygulama yapıldı. Sadece Amedspor değil, Diyarbekir Spor’da aynı uygulama ile karşı karşıya. Her iki kulübede aynı uygulamayı yapmışlar” diye anlattı.

AMEDSPOR’DAN AÇIKLAMA

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yönetimi, yaptığı yazılı açıklama ile bu uygulamaya tepki gösterdi. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bu icra ile kulüplerini çok zor durumda bıraktığının belirtildiği açıklamada, “Başka bir kentte Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin kentlerindeki kulüplere böylesi ağır bir yaptırım uygulandığına dair benzeri bir durum görülmemektedir.  2 milyon nüfuslu Diyarbakır ilimizi en üst ligde temsil eden kulübümüze icra göndermek işimizi kolaylaştırmadığı gibi oldukça zorlaştırmaktadır. Devletin vatandaştan aldığı vergilerle yapılan bu stadın var olma amacının kent insanını spora teşvik etmek ve kent sporunu geliştirmek olduğunu bilinmesini istiyoruz. Kentlerin spor organizasyonundan sorumlu olan kurumların çalışma şeklinde ve özünde bu vardır. Pratiğinin de böyle olması gerekmektedir.  Kulübümüzün de birçok spor kulübü gibi maalesef ödeme yapmakta zorlandığı bir gerçektir. Ancak bilinsin ki Amedspor olarak geçmişte olduğu gibi er yada geç ödemenin yapılacağını belirtiyoruz” ifadeleri kullanıldı.