Gençlik örgütlerinin “Mayıs Şehirleri Ölümsüzdür” sloganıyla Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde yapmak istediği açıklamaya polisler müdahale etti.

Açıklama öncesi Süreyya Operasını ablukaya alan polisler, gençlerin alana gelmesiyle birlikte Kaymakamlık yasağı gerekçesiyle izin verilmedi. Bütün engellemelere rağmen açıklama yapmak isteyen gençlere, polisler bu seferde, gençlerin dağılmasını istedi.

Gençler, “Mayıs ayı anması yasaklanamaz” sloganları atınca müdahale edildi. İlk belirlemelere göre en az 3 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Müdahaleye itiraz eden Hakların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dilşat Canbaz, “Bugün Komünist önder İbrahim Kaypakkaya, Dörtler’i ve Haki Karer’i anmak için bir araya gelecektik. Ama göründüğü gibi bize saldırıyorlar. Gençleri gözaltına alıyorlar. 47 yılki korku hala devam etmekte” diyerek gözaltılara tepki gösterdi.

Canbaz'ın konuşması polisler tarafından engellenmeye çalışılırken, polisler ve Canbaz arasında tartışma yaşandı. Bir polisin vekil Canbaz’a parmak sallayarak, "Propaganda yapmanıza izin vermeyeceğim" demesi dikkat çekti.

Tartışmaya engel olmak isteyen Canbaz’ın danışmanı Serdar Kaya ise polisler tarafından gözaltı ile tehdit edildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı