Türkiye’de son haftalarda savaş tamtamlarının sesi iyice arttı. Âdeta katliamlara davet çıkarılıyor. Memleketin yeniden büyük bir çatışma ortamının içine sürüklenmesi tehlikesi ile karşı karşıya olunan bir dönemde çeşitli üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından aktivist gençler ‘akan kanı durdurmak için ne yapabiliriz?’ sorusunu sorarak ilk olarak 6 Ağustos günü Cezayir Restaurant toplantı salonunda bir araya geldi.

Kendisine ‘Barış İçin Gençlik Girişimi’ adını veren inisiyatifin ikinci toplantısı 26 Ağustos Cuma günü Makine Mühendisleri Odası Nurettin Yalçın Salonu’nda gerçekleşiyor.

Saat 19.00’da başlayacak olan toplantıda önümüzdeki dönem kampüslerde ve sokaklarda savaşa, militarizme ve milliyetçiliğe karşı nasıl ortak bir süreç örülebileceği sorusunun yanıtları aranacak.

‘Barış İçin Gençlik Girişimi’nin çağrı metni şöyle:

“Bunca kanın helalini kim kime nasıl öder

Mezar taşlarıyla barış olur mu?”

Buyrun yeniden savaşın orta yerine… Ölecek yine hayatlarının baharında gençler, kimi asker kimi gerilla. Yanacak anaların yürekleri yine ve derinleşecek halklar arasındaki uçurum. Bağırın, çağırın, kan kan diye haykırın. Yıkanın şimdi bu kan banyosunda, hadi.

Durmak yok yola (ölümlere) devam demişti iktidarınız, devletiniz. "Şehit" olmaya hazırız demişti ana (ve yavru) muhalefetiniz(!). Yürüdüler vatansever(!) fedaileriniz "bilinmeyen dilde" konuşan insanlarımızın, kardeşlerimizin üstüne Zeytinburnu'nda. Şimdi yine daha çok bomba, daha çok ölümle çözeriz diyorlar, bu ülkenin çaresizce çatışmalara sürülmüş gençlerini öldürürsek, çözülür diyorlar.

Biz, bu ülkenin gençleri, artık gazetelerde, televizyonlarda istatistiklerin bir parçası, hiç bitmeyen acıların nesnesi olmak istemiyoruz. Biz her siyasi fırsatta politikacılar tarafından Türkiye'nin geleceği diye adlandırılan bireyleri olarak, çatışma sonrası cenaze görüntülerinde ya da barış isterken gözaltına alınışlarda başrol oynamak istemiyoruz. Biz bu film çekilmesin istiyoruz! Hayatı sımsıkı tutmamız gereken çağlarımızda, iğrenç oyunların figüranı olmak istemiyoruz.

Biz her yanıyla bu ülkenin çocuklarıyız. Ölmek de öldürmek de istemiyoruz. Ellerin tetikten çekilmesini istiyoruz. Sadece barış istiyoruz!

Barış İçin Gençlik Girişimi

İletişim için;
[email protected]