Sağlık Bakanlığı Proje Yönetim ve Destek Birimi, 1-3 Nisan tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kongresi için 14 Ocak’ta organizasyon ihalesi yaptı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, üç gün sürecek kongrenin organizasyon ihalesini 7 milyon 163 bin TL teklifle kazanan Dinamik Optik Elektronik Sistemleri Şirketi’yle 4 Şubat’ta sözleşme imzalandı.

KUPA ÇEKMEK DE KONUŞULACAK

Kongrenin bu yılki teması ise bal, polen, arı sütü ve arı zehri ile yapılan bir tedavi olarak tanımlanan ‘apiterapi’ olarak belirlendi. Kongrede tartışılacak konular arasında halk arasında kupa çekmek (bardak çekmek) olarak bilinen ‘kupa uygulaması’ da yer alıyor.

EMİNE ERDOĞAN'IN KATILACAK

Emine Erdoğan’ın da katılacağı kongreye ilişkin yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, ‘Hanımefendinin teşrifleri ile onurlandıracağı’ 3’üncü Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi ve fuarına katılımınız bizleri onurlandıracaktır” denildi. Emine Erdoğan’ın birinci ve ikinci Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kongresi’nin Onursal Başkanı olduğu da öğrenildi.

2019 YILINDA 4 MİLYON TL HARCAMIŞLAR

Sağlık Bakanlığı, 2019 yılında düzenlenen 2’nci Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kongresi ile fuar organizasyon için de toplam 4 milyon 285 bin TL harcadı. Kongre İstanbul’da beş yıldızlı lüks bir otelde düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı, ilki 2018 yılında Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kongresi’ne 2 milyon 833 bin TL harcadı.

Kongrenin ardından birde ödül töreni düzenlenirken dönemin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Emine Erdoğan’a tablo hediye etti.