AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart tarihinde başlattıkları “Adalet” nöbeti devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne yerleştirilen beton blokların önüne gelen anne ve oğlu yere bıraktıkları, “Herkes için adalet”, “Bir anne 121 gündür nöbet eylemlerini sürdürüyor. Nöbet yerine “2 evladı ve eşi hastanede katledildi”, “Katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” yazılı dövizleri bırakıldı. 

Adiye ziyaretçileri tarafından “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” diye adlandırılan kısımda nöbetlerini sürdüren aileye destek, dayanışma ziyaretleri de devam ediyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Gani Torun ile Serkan Özcan ve onlarca partilinin katılımıyla adliye binası önünde nöbet eylemini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 

‘OĞLUMU VERSİNLER’

3 yıldır yaşanan zorlukları, haksızlıkları gözyaşlarıyla anlatan Emine Şenyaşar, “Adliye binasına ne zaman girmek istesek gözaltına alınıyoruz. Davamıza bakacak 8’inci savcı dün belli oldu. Hastanede katliam yapıldı ama görüntüleri silip, hastanenin duvarını boyadılar. Bize yardımcı olun. Benim oğlum cezaevinde, 37 yıl ceza aldı. 3 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Oğluma 150 yıl ceza istediler. Ben oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum. Benden Adilimi ve Celalimi aldılar, Fadılımı versinler. Bu nasıl devlet? Zalimlerin devleti” diye konuştu.

‘ZULMÜN BİTMESİNİ İSTİYORUZ’

Saldırıdan yaralı kurtulan ve annesiyle birlikte nöbet eyleminde olan Ferit Şenyaşar ise, “Dayanışma ile ayaktayız. Bugün 121 gündür annem 65 yaş üstü olmasına rağmen burada gece gündüz ağlıyor. İstediği tek bir şey var; 3 oğlu ve eşi Suruç Devlet Hastanesi'nin içinde katledildi. Bu katliam güvenlik kameralarının önünde yapıldı. 121 gündür burada ağlıyor ve 6 kez burada gerekçesiz bir şekilde gözaltına alındı. Sadece adalet istediği için gözaltına alındı. Dava üstünde hala gizlilik kararı var, bir dava neden 3 yıldır açılmıyor? Hastanede çalışanların raporlarını, görüntüler olmasına rağmen içinde bir iktidar partisinin milletvekili olduğu için davayı açmıyorlar” diye konuştu. Katliamın üzerinden geçen 3 yılda bir muhatap bulamadıklarını dile getiren Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Annemin sağ gözünde yüzde 70 görme kaybı var ve tedaviyi kabul etmiyor. Oğlum serbest bırakılsın, öyle tedavi olurum diyor. Adalet, dayanışma ve bu zulmün bitmesini istiyoruz.” 

TORUN: DİRENİŞİNİZE DESTEK VERİYORUZ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gani Torun, “Adalet mülkün temelidir diye bir söz vardır. Adalet olmadığı yerde mülk olmaz, devlet de olmaz. Bir toplum sadece fakir fukara suç işlediğinde cezalandırıyor ve güçlüler suç işlediğinde onları koruyorsa, o toplumun ayakta kalması mümkün değildir. Hukuk ayaklar altında, güçlülerin hukuku var. Güçsüzlere hukuk, adalet yok. Bu iktidar geçicidir, gittiğinde bu hukuksuzlukların hesabı tek tek sorulacak. Bu zulmü yaşatan herkesten hesap sorulacak. Sizinle dayanışma konusunda kararlıyız. Bu onurlu direnişinize de destek veriyoruz” şeklinde konuştu. 

ÖZCAN: HESABINI VERECEKLER

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan ise, “Duyduklarımdan dolayı son derece üzgünüm. Bir devlet her şeye dayanır ama hukuksuzluğa, adaletsizliğe, bir annenin gözü yaşlı olmasına dayanamaz. Bunların zalimliği kendilerinden olanı koruyup, kendilerinden olmayanlara yaptıkları zülüm elbette bitecek. Sadece sizin kaybettiğiniz eşiniz ve evlatlarınız işin adalet sağlanmayacak, bugün bu adaleti engelleyen, kendilerini şehrin sahibi zannedenlerde o gün geldiğinde hesabını teker teker verecekler. Bunların hiç biri belki sizin kayıplarınızı geri getirmeyecek ama bu olay vesilesiyle gelecek olan adaletle bir daha hiç kimse bir anneyi adliye binası önünde böyle ağlatamayacağını anlayacak. Adaletin, hukukunun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. İstediğiniz kadar yol, köprü yapın bir anneyi adliye binası önünde 121 gün ağlatıyorsanız, sultanlığınız da, saltanatınız da çok geçmeden yıkılır. Yıkıldığı günde bu ülkeye sizin talep ettiğiniz adalet gelecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MA