Sarıyer'e bağlı Küçükarmutlu Cemevi'nde üç gündür bekletilen Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin, öldürüldüğü Gülsuyu'na götürülmesine, izin çıktı. Küçükarmutlu girişindeki barikatın önünde bekleyen dedesinin de aralarında bulunduğu grup ile polis müdürleri saat 10.00'da görüşme yaptı. Burada bir polis müdürü, "Biz oradaki tedbirlerimizi aldık. Gülsuyu'na gidebilirsiniz. Buradaki eylemi sonlandırırsanız iyi olur" diyerek, dede Mustafa Meray'a başsağlığı diledi. Bu arada ilk gün cezaevinden özel izinle ve kelepçeli halde getirilen ancak oğlunu defnedemeyen babaya bugün bir kez daha izin çıktı.

BABASININ CENAZEYE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Dede Mustafa Meray görüşme sonrası yaptığı açıklamada , şunları söyledi:

"Biz ilgili yerlere başvurduk. Müsaade almak için. Bir an önce cenazemizin kalkmasını istedik. Maalesef önümüzü kestiler. Akşam valiliğe gittik. Ben şunu söyledim. 'Ya ölüm, ya zafer' dedim. Çünkü torunum burada doğdu, orada şehit oldu. Buradan oraya götürmek zorundayım. O benim insani ve dedelik görevim. Aile görevim, insanlarımız bunu istediler. Bugüne kadar bize iyi bakmayan polis, bize nihayet müsaade etti. Bazı bürokratların da devreye girmesinden dolayı, müsaade etti. Tabii ki mutlu değiliz ancak çocuğumuzu toprağa koymaktan dolayı mutlu olacağız. Torunum yozlaşmaya, uyuşturucuya ve fuhuşa karşı bir yiğitti. Bunun gibi, binlerce yiğit gelmesini isterim. Tüm Türkiye'nin her yerinden telefonlar yağdı. Herkesin senin gibi bir dedeye, herkesin Ferit gibi bir yiğit olması gerektiğini söylediler. Babası buraya kötü şekillerde gelmişti. 4 saat izin verildi. Çocuğunu uğurlayamadan gitti. Bu bizin için büyük bir üzüntüdür. Büyük bir acıdır. Onun için kampanya başlattık. Babasının da cenazeye gelmesini istiyoruz."

'KATİLLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ'

Görüşme sonrası basın açıklaması yapan Halk Cephesi'nden Barış Önal da, şöyle konuştu:

"Ferit pazar günü akşam buradan yola çıkmıştı, ve Gülsuyu'nda uyuşturucu çeteleri tarafından katledildi. Bugün günlerden Perşembe. Ferit'in cenazesi günlerdir buz gibi bir morgda bekletiliyor. Bizim amacımız en başından beri belliydi. Gülsuyu'nda vurulduğu yerde bir anma gerçekleştirmek, helallik almaktı. Fakat bugüne kadar bu engellendi. Gülsuyu'na gidene kadar bir sloganımız vardı. 'Bekle Gülsuyu, Hasan Ferit Gedik geliyor'. Sonsuza kadar burada oturmak zorunda kalsak bile mutlaka Gülsuyu'na gidecektik. Çünkü bir cenazeye yapılan böylesi bir saygısızlığı kabul etmiyoruz. Bir diğeri güvenliğimiz eğer söz konusu ise, bu 1.5 ay önce alınmalıydı. Ferit katledilmeden önce alınmalıydı. Şimdi değil. Bunun adı şimdi cezalandırmadır. Bunu söyledik.

Direnişimiz tüm halkın sahiplenmesi sayesinde Ferit'imizi sahiplenmesi sayesinde zaferle sonuçlandı. Ama bu öfkeli ve buruk bir zafer. Sevinçli değiliz, mutlu değiliz. Hala öfkeliyiz, hala katillerin cezalandırılmasını istiyoruz. Biz onlara en başından beri şunu söyledik. Burada oturmaya başladığımızda bize saldırmak üzere hazırlık yapan polis bu sefer çok makul bir şekilde , 'Tamam sizin geçmenize izin vereceğiz' dedi. En başından beri onlara söylediğimiz, 'Bu kadar polisi buraya yığacağınıza, gidin Gülsuyu'nda çetelere karşı bu gücünüzü harcayın demiştik. Hala da aynı şey geçerli."

FERİT'E SAYGI, BABASINA SON GÖREV

Barış Önal, "Babası İbrahim Gedik için, 'Ferit'e saygı, babasına son görev kampanyası' başlattık. Babasını cenazede istiyoruz. Babası cenazeye katılmayı sonuna kadar hak ediyor. Biz Ferit'i sevenler tüm halk, herkes seferber olsun. Ferit'in babası bu cenazeye gelsin. Savcılıklara, her yere dilekçeler yazalım" dedi.



SLOGANLARLA KARŞILANDI

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in 3 gündür Küçükarmutlu'daki Boğaziçi cemevi'nde bekletilen cenazesi Gülsuyu'na getirildi. Gülsuyu'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, Hasan Ferit Gedik'in cenazesini "Gülsuyu bekle Hasan Ferit geliyor" sloganlarıyla karşıladı.

Polisin izin vermesinin ardından ilk olarak Armutlu Mahallesi girişine kurulan barikatlar kaldırıldı. Ardından Gedik'in 3 gündür cenazesinin bekletildiği Boğaziçi Cemevi'nde bir tören düzenlendi. Törene Hasan Ferit Gedik'in ailesi, arkadaşları ve mahalleden kalabalık bir topluluk katıldı. Törene CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Melda Okur ve Aykut Erdoğdu da katıldı. Cenaze Gazi Cemevine ait bir cenaze aracına konuldu. Cenaze mahalle girişindeki polis kontrol noktasından geçerken sadece cenaze aracı ile yakınlarının bulunduğu otobüslere izin verildi. Diğer araçlar karşı yola yönlendirildi. Gülsuyu'nda düzenlen törenin ardından Hasan Ferit Gedik, Gazi Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

CEZAEVİNDEKİ BABASINA İZİN ÇIKTI

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi için Bolu Cezaevi’nden izin alan babası İbrahim Gedik, cenazenin ilk gün defnedilememesi üzerine cezaevine geri dönmüştü. Cenazeye izin krizinin aşılmasının ardından, Hasan Ferit Gedik’in babasına da cenaze izni çıktı. Baba İbrahim Gedik jandarmanın kontrolünde İstanbul’a yola çıktı. (gazeteport)