Tek Gıda-İş Sendikası Ankara Şubesi önünde gözaltına alınan Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası (Tek Gıda-İş) üyesi 14 Cargill işçisi emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Akşam geç saatlerde serbest bırakılan işçilere sokağa çıkma yasağı nedeniyle ceza kesildi.   

Tekgıda-İş Sendikası Temsilcisi Suat Karlıkaya yaşananları sosyal medya hesabı Twitter üzerinden duyurdu. Karlıkaya, Ankara Emniyeti'nin yola çıkmaları için izin vermesine rağmen Gölbaşı polisi tarafından durdurulduklarını ve sokağa çıkma yasağından dolayı kendilerine ceza kesildiğini aktardı. 

Tekgıda-İş Sendikası Temsilcisi Suat Karlıkaya, "Ankara Emniyet'i gidebilirsiniz diyerek bizi yola çıkartıyor. Sonra Gölbaşı emniyetine plakamızı verip sokağa çıkma yasağından ceza yazdırıyor. Devlet gücünü gerçekten bizde mi sınıyor. Geri dönüyoruz Ankara’ya. İşsiz insanlara yaptığınızla gurur duyun" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Amerikalı gıda tekeli Cargill, Bursa-Orhangazi’deki nişasta fabrikasında Tekgıda-İş’e üye olan ve sendikal faaliyet yürüten 14 işçiyi 17 Nisan 2018’de işten çıkarmıştı. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi ise dava açan işçileri haklı bularak sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarıldıklarına hükmetmiş ve işe iade kararı vermişti. Mahkeme kararını reddeden Cargill ise işçileri işe geri almadı.