İnsan hakları savunucuları, kadınlar ve tutuklu yakınları, Gebze Hapishanesi önünde basın açıklaması yaparak, "Tutsaklarımıza yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasını büyütecek ve kadın tutsakları yalnız bırakmayacağız" dedi.

Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde kadın tutuklulara yönelik saldırılar, hapishane önünde protesto edildi.

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi ve Kadın komisyonları, Yeni Demokrat Kadın, Partizan Tutsak ve Şehit Aileleri tarafından düzenlenen eylemde "Onursuz arama işkencesine son" pankartı açıldı.

Burada açıklama yapan Sevil Doğan, muayeneye ve duruşmaya giderken erkek jandarmalar tarafından aranmak istenen ve buna karşı direnince saldırıya uğrayan kadın tutukluların yalnız olmadığını belirtti.

Doğan, "Avukatlar tutsaklarla görüştüğünde olayın üzerinden bir haftadan fazla zaman geçmesine rağmen kadın tutsakların vücutlarının çeşitli yerlerinde hala morlukların bulunduğunu belirtiyorlar. Hapishane müdürü ile yapılan görüşmede, müdür kadın tutsaklara yapılan saldırıyı kabul etmiş, ancak suçu askere atmıştır" dedi.

Doğan, şöyle devam etti: "Kadın tutsaklara yapılan saldırının sorumlusu Gebze Hapishanesi, asker ve TC devletinin kendisidir. Tutsaklardan elinizi çekin. Kadın düşmanlığından vazgeçin. Tutsaklarımıza yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasını büyütecek ve kadın tutsakları yalnız bırakmayacağız."

BDSP'nin de destek verdiği eylem, "Tecavüzcü devlet hesap verecek", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganlarıyla sonlandırıldı. (ETHA - Fotoğraf: Kızılbayrak.Net)