Gazi Mahallesi'nde 29 Ocak günü yaşanan saldırıya karşı eylem düzenledi. Eyleme Alevi derneklerinin yanı sıra devrimci demokrat dernek, parti ve platformlar destek verdi.

 

Filiz GAZİ / Bianet

 

29 Ocak 2012 Pazar günü, Gazi Mahallesi'nde bulunan Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi için çıkarılan yıkım kararını protesto etmek isteyen Gazi Halkı ve bazı kurumlar, Pir Sultan Abdal Cem Evi yöneticilerinin çağrısıyla bir araya gelmişti

 

Mahalleli, "Nalburcular Çetesi" olarak bilinen bir grup tarafından saldırıya uğramış, çıkan olaylarda Battal Tepeli başından aldığı iki kurşunla ağır yaralanmış, Volkan Can bacağından vurulmuş, Güven Göçer ise bıçaklanarak yaralanmıştı.

 

Saldırıda silahla yaralanan Volkan Can ve bıçakla yaralan Güven Göçer ise, daha sonra polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Yaralı Can ve Göçer, üç gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduktan sonra Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı ve mahkeme tarafından haklarında "silahlı örgüte üye olmak" ve "örgüt adına silahlı eylem gerçekleştirmek" iddiasıyla dava açılarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Bu olay üzerine, 12 Şubat 2012 Pazar günü; BDP, BDSP, Devrimci Yolda Özgürlük, DHF, ESP, Gazi Muhtarlığı, Gazi Cemevi, Gazi Halkevi, Partizan, SODAP ve TKP'nin çağrısıyla Gazi Mahallesi'nde yürüyüş yapıldı. Grup Eski Karakol önünden Gazi Kültür Vakfı Cemevi önüne kadar slogan atarak yürüdü.

 

Yürüyüşün ardından açıklama Gazi mahallesi halkı adına açıklama yapan Barış Kılıç, "29 Ocak Pazar günü, Yunus Emre Mahallesi'ndeki Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi için çıkarılan yıkım kararını protesto etmek isteyen Gazi halkı ve devrimci-demokratik kurumlar, Pir Sultan Abdal Cem Evi yöneticilerinin çağrısıyla bir araya gelmişti. Eyleme yıkımlara karşı çıkarak destek olmak adıyla 'silahlarıyla' elini kolunu sallayarak dahil olan 'Nalbur Çetesi' olarak bilinen kişiler, eylemin sonlarında halka ve devrimcilere saldırdı; güpegündüz, yüzlerce insanın gözü önünde, silahlarını çekerek havaya ateş açtı ve tehditler yağdırarak kaçtı " dedi.

 

"Bugün Gazi'de birçok çete ve bu çeteler etrafında gruplaşma söz konusudur" diyen Kılıç, şöyle devam etti: "Çeteleşme ve yozlaşma, özellikle emekçi, yoksul halkın yaşadığı birçok semtte gün geçtikçe yaygınlaşarak büyüyor. Bu nedenle, halkın üstüne kurşun yağdıranları, uyuşturucuyu emekçi semtlerimize sokarak gençlerimizi zehirleyenleri, esnafı haraca bağlayanları, halkı sokakta gönül rahatlığıyla yürüyemez hale getirenleri, yaşam alanlarımızdan çok iyi tanıyoruz. Bizler, çetelere ve yozlaştırmaya geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz! Bu vesileyle Gazi emekçi halkı özgülünde tüm emekçi halkımızı, yaşam alanlarını savunarak devrimci-demokratik kurumlarıyla beraber, kendi sorunlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz."

 

Eyleme Alınteri, Barış ve Demokratik Partisi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu, Devrimci Yolda Özgürlük, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Gazi Muhtarlığı, Gazi Cemevi, Gazi Halkevi, Partizan, Sosyalist Dayanışma Platformu, Sultangazi Dersimliler Derneği, Türkiye Komünist Partisi destek verdi.