Gaziantep Valiliği, kentte polis ekiplerinin takip ettiği IŞİD’e ait bir hücre evine düzenlenen operasyonda canlı bombanın kendisini patlatması sonucu 5 polis memurunun yaralandığını evde bulunan 2 kadının sağ olarak ele geçirildiğini ve 3 çocuğun koruma altına alındığını bildirdi.

Operasyonda yaralanan polis memurlarını hastanede tedavilerinin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, hücre evinde 1 Adet 12 Bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği, 7 Adet Bilye ile güçlendirilmiş, fünye ile patlatmaya hazır TNT Kalıbı, çok sayıda kaleşnikof tüfek ve mühimmat bulunduğu belirtildi.

Gaziantep'te, dün gece polisin İŞİD'in hücre evine yönelik operasyonu sırasında kendisini patlatan 'canlı bombanın', Ankara'daki katliamı gerçekleştiren 'canlı bombaları' bu kente taşıyan Halil İbrahim Durgun olduğu ortaya çıktı. 5 polisin yaralandığı hücre evi operasyonu ile kendisini patlatan 'canlı bombanın' yapmayı hedeflediği yeni bir katliamın da önlendiği belirlendi.

Ankara'da 102 kişinin öldüğü bombalı saldırıları gerçekleştirenlerin Gaziantep'ten gittiklerinin belirlenmesinin ardından yapılan  çalışmalar sırasında, patlamada ölen 2 'canlı bombayı' Ankara'ya götüren ismin Halil İbrahim Durgun olduğu saptandı.

Bu olayın ardından polis canlı bombaların Ankara'ya gittiği otomobil ve olayla ilgisi olduğu belirlenen kişileri gözaltına aldı ancak 'kilit isim' olan Halil İbrahim Durgun'u ulaşamadı.

Bu isme ulaşmaya yönelik çalışma sürerken polis, 30 Ekim günü kent merkezinde eylem hazırlığındaki IŞİD militanı 2 teröristi takibe aldı. Ancak, takibi anlayan ve polislere el bombası atarak kaçmaya çalışan teröristler yakalandı, bu kişilerle bağlantısı olan adreslere yapılan operasyonlarda çok sayıda patlayıcı ve silah ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı. Yapılan incelemede bu kişilerin de İstanbul'da siyasi bir partinin il başkanlığı ile bir gazeteye yönelik bombalı eylem hazırlığında ortaya çıktı.