İstanbul’un Sultangazi ile Maltepe ilçelerinde imar planı değişikliğine gidilerek, buralarda ‘en hassas bölge’ olarak belirlenen kritik yerler Emniyet’e tahsis edildi. Gerekçe olarak ise iki ilçede ‘kamu güvenliğinin sağlanması’ gösterildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un Sultangazi ile Maltepe ilçelerini Emniyet’e tahsis etti.

Bu yerlerde, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında, “Devletin güvenlik ve emniyetiyle ilgili olması, kamu menfaati ve yararı içermesi” iddiasıyla imar planı değişikliğine gidildiği öğrenildi.

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre ‘Saha Tesellüm Tutanağı” ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edilen yerlerin tahsisine dair bilgiler şöyle:

Avrupa Yakası’nda bulunan ve 15 mahalleden oluşan Sultangazi’deki planlama alanı, Gazi Mahallesi sınırları içinde ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne olup, Şehir Parkı olarak kullanılan 18 bin metrelik alanı kapsıyor.

Anadolu Yakası’nda bulunan Maltepe’deki planlama alanı ilçenin Atatürk Mahallesi’nde bulunan 4 bin 500 metrekarelik ormanlık alanı içeriyor. Haberde, söz konusu raporda, plan değişikliğinin temel gerekçesi olarak, “İstanbul ilinde kamu güvenliğinin sağlanması ve sosyal donatı ihtiyacı” gösterildi

Emniyet hizmetlerinin yürütülebilmesi amacıyla söz konusu alanlarda plan değişikliği önerilip, bu alanların “Emniyet hizmetlerinin yürütülebilmesi amacıyla”, “Resmi Kurum Alanı” ilan edildi.