İstanbul Sultangazi’de polis ‘dur’ ihtarına uymadığı ileri sürülen otomobile ateş açtı. Araçtaki 2 genç hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Olay, Gazi Mahallesi Baraj Yolu’nda dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre polis, Demirhan Erkol’un kullandığı içinde 5 kişinin bulunduğu otomobile ‘dur’ ikazında bulundu. Ancak aracın durmayarak kaçmaya başladığı polislerin de otomobilin peşine düştüğü belirtildi.

POLİS OTOMOBİLİ TARADI

Polis ekipleri araca Mimar Sinan Kent Ormanı önünde ateş açtı. Polis kurşunuyla otomobildeki Oğuzhan Erkul, Barış Kerem, Ramazan Altürk ve Demirhan Erkol yaralandı. Polis kurşunu isabet etmeyen Birkan Yüksel ise gözaltına alındı.

Ağır yaralanan Ramazan Altürk ve Demirhan Erkol, amblunslarla önce Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra Ramazan Altürk, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Demirhan Erkol ise özel bir hastaneye götürüldü.

Erkol burada yapılan ilk müdahalenin ardından bu kez önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen hayati tehlikeyi atlatamayan Ramazan Altürk ve Demirhan Erkol, hastanede hayatını kaybetti.

Diğer iki yaralı Oğuzhan Erkul, Barış Kerem’inse durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Olay sonrası hastaneye giden Altürk ve Erkol’un yakınları polise tepki göstererek sinir krizleri geçidi.

‘DOĞUM GÜNÜNE GİDİYORUM’ DİYEREK EVDEN ÇIKTI

Oğuzhan Erkul’un akrabası Oğuzhan’ın yemeği yedikten sonra babasına ‘doğum günü kutlamaya gidiyorum’ diyerek evden çıktığını söyledi. Gençlerin ehliyetleri olmadığı için de kaçmaya çalıştıkları iddia ediliyor.