Gazeteciler, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba eklendi.

Basın kartı taşıyan gazeteciler randevu alarak Covid-19 aşısını yaptırabilecek. Ancak basın kartı olmayan, kartı iptal edilmiş olan gazetecilere bu öncelik tanınmadı.

Konuya ilişkin Evrensel'e konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, "Sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır" dedi.

Sağlık Bakanlığı, basın meslek örgütlerine 15 gün içerisinde gazetecilerin de aşılamada öncelikli grupta olacağını iletti. Ancak bakanlık, hangi gazetecilerin kapsam dışında tutulacağını açıklamadı. Sadece basın kartı olanlar aşı için randevu alabiliyor.

"AYRIMCILIK YAPILMADAN BÜTÜN GAZETECİLER ÖNCELİKLİ GRUBA DAHİL EDİLMEDİ"

Gazetecilerin aşılamada öncelikli gruba dahil edilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, "Ancak sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır." dedi.

Durmuş’un açıklaması şu şekilde:

"Kamu yararı için gece gündüz çalışan gazetecileri aşılama sıralamasında Sağlık Bakanlığının öncelikli gruplara dahil etmesi olumlu bir gelişmedir. Ancak sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır. Bu ülkede aktif çalışan basın kartı sahibi sayısı 9 bin civarındadır ancak toplam kayıtlı çalışan gazeteci sayısı 25 bindir. Ayrıca bu rakamlara İnternet medyasında ve serbest çalışan meslektaşlarımız dahil değildir. Sağlık Bakanlığının gazeteciler arasında ayrımcılık yapmadan bütün gazetecileri öncelikli gruba dahil etmesi gerekmektedir. Basın kartı konusunda keyfiyetin sürdüğü bir dönemde sadece basın kartı taşıyanlara aşı yapılması doğru olmayacaktır. Bakanlık bu kararını yeniden gözden geçirmeli ve tüm gazetecileri aşılamalıdır."

TGS, gazetecilere de Covid-19 aşısında öncelik verilmesini talep eden açıklamalar yapmıştı.