Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinin ilk anlarında gazetecilerin protestoları ile karşılaştı. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Erdoğan’ın indiği Tegel Havalimanı’nda “Erdoğan Berlin’e iniyor, gazeteciler cezaevinde” pankartı açtı. Gazetecileri pankartı hem ellerinde taşıdı hem de bir kamyonun arkasına astı.

Erdoğan daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında iki gün kalacağı Adlon otele geçti. Erdoğan’ın kent merkezindeki Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) yakınındaki oteline giderken geçtiği bütün caddelerde keskin nişancı polisler çatılarda güvenlik önlemleri alındı.

5 bin polisin güvenliğini sağladığı Erdoğan için otelin bütün çevresi trafiğe ve yayalara kapatılırken, bir grup ise Türk bayrakları ile güvenlik şeridini geçerek otelin etrafına toplandı. Erdoğan’ın otele girdiği sırada grup tekbir getirdi.

YARIN KENT MERKEZİNDE KİTLESEL PROTESTO DÜZENLENECEK

“Erdogan Not Welcome (Hoş gelmedin Erdoğan)” adı altında oluşturulan platform Erdoğan’ın yarın akşam cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlandığı saatlerde  Berlin kent merkezindeki Potsdamer Meydanı’nda kitlesel protesto eylemi gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Eylemin 16.00’da başlayacağı belirtilmişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı