JİNHA editörü Zehra Doğan çıkarıldığı mahkemece "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanırken,  HDP'li milletvekili Ali Atalan'ın danışmanı Mazlum Kavak, "adli kontrol" şartı ile serbest bırakıldı.


Mardin’de önceki gün gözaltına alınan Jin Haber Ajansı (JINHA) Editörü Zehra Doğan ve HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan’ın Danışmanı Mazlum Kavak, Nusaybin Adliyesine çıkartıldı.

Doğan tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Doğan’ın yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları, Kavak’ın da danışmanı olduğu vekil ile katıldığı etkinlikler suç sayıldı.
 
GİZLİ TANIK İFADELERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ
 
Zehra Doğan’a Nusaybin’de yaptığı haberler, Facebook paylaşımları,  Facebook’ta paylaştığı çizimlerinin yanı sıra hakkında 9 gizli tanık beyanı gerekçe gösterildi.

Doğan'ın gazetecilik faaliyetleri örgüt propagandası sayıldı.
 
Yaptığı haberler, emniyet sorgusunda, “22 Aralık 2015 tarihli Facebook paylaşımında PKK/KCK örgüt mensubu şahıslara yönelik yapılan operasyonu halka yönelik yapılıyormuş gibi gösteren bir çocuğun kullanıldığı sözde haberi paylaşmak” suç olarak gösterildi.

 
Doğan ise verdiği ifadede, suçlamaları kabul etmeyerek, yaptığı tüm haberlerin gazetecilik faaliyeti dahilinde olduğunu, Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi olduğunu aktardı.
 
JİNHA editörü Zehra Doğan, gazetecilik faaliyetleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle "örgüt propagandası" yapmak ile suçlandı.

Milletvekili danışması Kavak ise yine sosyal medya paylaşımları nedeniyle "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" ile suçlandı.

 
Alınan ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen her iki isimden Doğan hakkında aynı suçlama ile tutuklama kararı verildi.
 
Kavak ise hakkındaki suçlamalardan "adli kontrol" şartı ile serbest bırakıldı.

(Kaynak: JINHA)