Van’da 30 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) muhabiri Nedim Türfent hakkında 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 saat gecikme ile başladı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiası ile suçlanan gazeteci Türfent, Yüksekova’da geçen yıl ilan edilen “sokağa çıkma yasağı” sonrasında yaşanan hak ihlallerini haberleştirdiği için asker ve özel harekat polislerinin kullandığı sosyal medya hesaplarından ölümle tehdit edilmişti.

Duruşmanın 6 saat gecikmeli başlaması nedeniyle Türfent’in avukatları ile mahkeme heyeti arsında tartışma yaşandı.

Yaşanan tartışmanın ardından 1’i gizli toplam 11 tanık dinlendi. 11 tanıktan Devran Bahadır Nedim Türfent’i tanımadığını belirtti.

AVUKATLAR SALONDAN AYRILDI

İkinci aranın ardından da avukatlar ve mahkeme heyeti arasında tartışmaların devam etmesi üzerine heyet Türfent’in avukatı Harika Günay Karataş’ın salondan çıkmasını istedi. Bunun üzerine Türfent’in diğer avukatları da mahkemenin bu kararına karşı savunma yapmayacaklarını belirterek mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Avukat Karataş, mahkeme heyetinin iddia makamına sorarak duruşmayı ertelemesi gerekirken usülsüz bir şekilde bu kararı kendi başına verdiğini dile getirdi.

Bir sonraki duruşma 11 Kasım 2017’de görülecek.

(Kaynak: Dihaber)