Çanakkale Öğretmenevi’nde kalan Çanakkale Demokrat gazetesi sahibi İlhan Kaya, 22 Ağustos Cuma günü öğretmenevinde oturduğu sırada telefonla konuşmaya başladı. Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki müdür ve öğretmenleri değiştirmesi hakkında konuşmaya başladı.

Görüşme sürerken Kaya’nın yanında oturan Öğretmenevi Müdür Yardımcısı ve Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu üyesi “Devlet büyüklerine hakaret edemezsin. AKP’ye ve seçilmişlere karşı bu şekilde konuşamazsın. Ayrıca bu mekanda da konuşamazsın” dedi.

Eğitim Bir-Sen yöneticisinin sözlerine üzerine ikili arasında tartışma başlarken, bir süre sonra öğretmenevine polis geldi. Polisler Kaya’yı “AKP’ye ve devlet büyüklerine hakaret ettiği” iddiasıyla gözaltına aldı ve Merkez Karakolu’na götürdü.

SAVCILIK EMRİ OLMADAN GÖZALTI

Gözaltından sonra yaşananları Taraf’a anlatan İlhan Kaya, polislerin kendisini gözaltına almaya geldiğinde ellerinde herhangi bir savcılık emri olup olmadığını sorduğunu, ancak böyle bir emir olmamasına karşın hukuk çiğnenerek hakkında işlem uygulandığını dile getirdi.

Öğretmenevinden ayrıldığı sırada Eğitim Bir-Sen’li müdür yardımcısının kendisine küfrettiğini ve “Bir daha buraya gelme” dediğini de aktaran Kaya, karakolda devlet büyüklerini ve AKP’yi eleştirdiğine dair şikayet olduğunu, kendisinin de küfür ve hakaretler nedeniyle şikayette bulunduğunu ifade etti. (Sendika.Org)