Gazeteci Aydın Engin, tartışmalara neden olan anayasa değişiklik referandumu sonuçlarını değerlendirdi.

Referandum öncesi Kürt halkına yapılan eleştirilere değinen Aydın, "Kürtler 'Evet' oyu kullanacak’ diyenlerin propagandasını yayanlara utanmak, inanlara da abdest tazelemek düşer” dedi.

Demokrasi için uzun soluklu mücadele gerektiğini ifade eden Engin, “Zaten bunu bize sağlayacak AKP değildi. Bunun sonunda biz kazanacağız. Biz başaracağız. Kaldığımız yerden aynı şekilde devam edelim” dedi.

Daha önceki halk oylamalarında rastlanılmayan ölçüde seçim hilesi yapıldığını savunan Engin, YSK’nın mühürsüz oyların kabul edilmesine ilişkin aldığı karara dikkat çekti.

Engin,  “2 buçuk milyonluk bir hileden söz ediyoruz. Sonucu değiştirebilecek bir sonuçtur. Medyaya yansıyan görüntüler var. Araba içerisinde ‘Evet’ mührü vurularak zarflar doldurulmakta. Sandıkta verilen mühürlü ve mühürsüz oydan bahsetmiyoruz” dedi.

‘KÜRTLER YUTMAYIZ ARTIK DEDİ’

Kürtlerin sandığa gitmesinin bir başarı olduğunu söyleyen Engin, “Bu başarıdır. Altını çizmek gerekir. Demirtaş içerde olmasaydı sonuçlar üzerinde etkili olacağına şiddetle inanıyorum. Tüm baskılara rağmen Kürt illerinde yüzde 70’in üzerinde ‘Hayır’ çıktı. Bu da ‘Kürtler 'Evet' oyu kullanacak’ diyenlerin propagandasını yayanlara utanmak, inanlara da abdest tazelemek düşer” dedi.

Kürtlerin artık AKP’nin vaatlerine inanmayacağını savunan Engin, “AKP’nin seçim vaatleriyle uzattığı zeytin dalına, Kürtler ‘yutmayız artık’ diyerek mesaj verdi” değerlendirmesinde bulundu.

Batıdaki ‘Evet’ oylarının düşük olmasına da değinen Aydın, “AKP’nin doğal seçmeninden fire gelmiş olması öyle ‘sandığa gitmediler. MHP’liler ‘Hayır’ verdi’ sözleriyle açıklanamaz. AKP seçmeni de tek adam yönetiminin bu ülke için tehlikeli olabileceğini sezmiş. AKP, Türkiye’nin seçim haritasının da değiştiğini görsün” dedi.

ERDOĞAN BU HALKININ YARISININ BAŞKANIDIR’

“Tüm baskı ve engellemelere rağmen yüzde 49’luk ‘Hayır’a yüzde 51’lik ‘Evet’ anayasası bu halkın yarısının anayasasıdır” ifadelerini kullanan Aydın, “Tayyip Erdoğan da bu halkın yarısının başkanıdır. Dünyanın hiçbir yerinde bir puan farkla kabul edilen anayasanın meşruiyeti üzerinde tartışma bile yapılmaz, atılır. O yüzden mücadele yeni başlamıyor, kaldığı yerden devam ediyor. Referandum bunların duraklarından biriydi. Bu gerçek özgürlük ve demokrasiler için uzun soluklu bir dönem. Zaten bunu bize sağlayacak AKP değildi. Bunun sonunda biz kazanacağız. Biz başaracağız. Kaldığımız yerden aynı şekilde devam edelim” dedi.

(Kaynak: Dihaber)