Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Twitter mesajlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini duyurdu.

İMC’de yer alan habere göre Keneş, Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Olayı Twitter hesabından duyuran Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yöenetmeni Keneş, şunları yazdı:

“Basın Savcısı Umut Tepe twitter mesajlarımda Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla tutuklama talebiyle 4 Sulh Ceza Hakimliğine sevketti!”
“Son dakikaya kadar demokrasi ve özgürlük mücadelesine devam! Benden bu kadarsa siz devam edin! Eksikliğimi hissettirmeyin!”
“Demokrasi, hukuk ve özgürlük mücadelesinde geri dönüş yok! Despotlar başaramayacak!”

Vatandaş değil, köle istiyorlar! Gazeteci değil, yalaka istiyorlar! Hukukçu değil, kapıkulu istiyorlar! Bu böyle gitmez!”
“Kimlik tespiti yapıldı! Birazdan Türkiye’nin adi bir despotluğa dönüştüğünün muhtemelen teşhisi de yapılacak!”
“Bu mücadele devam edecek! Hukuk, demokrasi, özgürlük için susmayacağız! Susturamayacaksınız”

“Ülkeyi kocaman bir hapishaneye dönüştürmeye çalışan despotlara karşı ömrüm oldukça mücadeleye söz! Yıldıramayacaksınız! Susturamayacaksınız!”
“Hukuka ve demokrasiye ihanet eden savcılar ve hakimler tarihe utanç olarak geçeceksiniz! Hukuka/demokrasiye sadık savcı/hakimlere saygıyla.”
“Demokratik hukuk devletinde yaşadım ve öyle yaşamaya devam edeceğim! Zindana da atsanız özgür bir vicdanı asla susturamayacaksınız!”
“Hiç çekinmesinler! Bu ülkenin Demokratik hukuk devleti olduğunu düşünen benim gibi herkesi tutuklasınlar ki diktatörlük tam teşekküllü olsun!”