Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ, rahip Brunson'ın tutuklanması ve daha sonra ev hapsine alınmasıyla ilgili haber-analiz nedeniyle TCK 301'den soruşturma açıldı.

Cumhuriyet gazetesinin yargı muhabiri Alican Uludağ’a İzmir’de ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Brunson’la ilgili kaleme aldığı ‘Bir tahliyenin yargısal analizi: Tutan da bırakan da yargı mı, devlet mi?’ başlıklı haber-analiz nedeniyle soruşturma açıldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (RFS) Türkçe resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İstanbul Basın Savcılığı, ABD’li Rahip Brunson’un ev hapsi şartıyla tahliye edilmesinin ‘yargının değil siyasetin insiyatifi’ olduğunu yazan gazeteci Alican Uludağ hakkında ‘yargı organları aşağılamak’tan soruşturma başlattı. Cumhuriyet gazetesi muhabiri haftaya ifade verecek.”

Açıklamada soruşturmanın Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. Maddesi çerçevesinde başlatıldığı belirtildi. Söz konusu madde, “devleti ve devletin organlarını aşağılama suçu”nu düzenliyor.

Kaynak: Gazete Duvar