İstanbul Gazi Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde polis operasyonlarına karşı düzenlenen protesto yürüyüşünde gaz kapsülüyle başından vurularak hastaneye kaldırılan 14 yaşındaki D.G.’nin hayati tehlikesi hala devam ederken, avukatı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

D.G.’nin sağlık durumuyla ilgili BirGün'den Çiğdem Cesur'a konuşan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, “Beyin kanaması geçirdi. Ameliyat oldu. Şu an yoğun bakımda. Bilinci açık, ancak hayati tehlikesi sürüyor. 24 saat gözetim altında tutulacak” dedi. Dağ, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

BAŞINDAN VURULDU

Gazi Mahallesi’nde dün gündüz saatlerinde Halk Cephesi’ne yönelik operasyon kapsamında gerçekleştirilen ev baskınlarını protesto etmek isteyen yurttaşlara akrep ve TOMA’larla saldırıda bulunuldu. Polisin attığı gaz fişeği 14 yaşındaki kız çocuğu D. G.’nin başına isabet ederek ağır bir şekilde yaralanmasına yol açtı.

POLİS HASTANEYİ DE BASTI!


Yurttaşların hastanede toplanmaları üzerine dün akşam saatlerinde çok sayıda sivil polis ve bir akrep aracı da hastaneye geldi. Polislerin coplarla hastaneyi bastığı, çok sayıda gözaltı olduğunu ve avukatlara da saldırıldığını ifade eden görgü tanıkları, ayrıca polislerin doktor raporuna dediklerinin yazılması için hastaneyi bastıkları ve bunu söylemekten çekinmedikleri iddia etti.