ODTÜ direnişine destek eylemleri sırasında 10 Eylül’de Antakya’da, polisin müdahalesi sırasında 5 katlı bir binanın üzerinden düşerek yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan’a isabet ettiği iddia edilen biber gazı kapsülünün kriminal incelemesi tamamlandı. Kapsülün üzerindeki lekelerin ne olduğunun tespit edilemediği öne sürüldü.

GAZ KAPSÜLÜ, OLAY YERİNDE BULUNMUŞTU

Atakan’ın düştüğü anda binanın önünden iki Akrep aracının geçmesi, yukarıya gaz bombası atıldığı şüphesini doğurdu. Bazı görgü tanıkları, Atakan’ın gaz bombası ile vurularak düştüğünü iddia etti. Olaya ilişkin Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Cumhuriyet'in haberine göre, olay yerinde bulunan üzerinde saç ve kan örnekleri lekeleri olan bir kapsül CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz tarafından savcılığa teslim edildi. Kapsül, inceleme için Ankara’daki Jandarma Kriminal Labaratuarları’nda gönderildi. Ancak buradaki incelemede kapsül üzerindeki lekelerin kan mı yoksa başka bir madde mi olduğunun tespit edilemediği ileri sürüldü.

Jandarma Kriminal Labaratuarları’nın raporu herkesi şok etti. Acılı baba Ali Atakan, “Oğlum öldüğü günden beri acımız dinmedi. Ahmet’in nasıl öldüğü konusunda herkes birşey söylüyor. Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Bu rapora itiraz edeceğiz” dedi.

AVUKAT YEŞİLDAĞ: İTİRAZ EDECEĞİZ

Atakan ailesinin avukatı  Mevlüt Yeşildağ, “Bizim anlayamadığımız kan değilse nedir? Bunun raporda belirtilmesi lazımdı. Bunun tespit edilememiş olması düşündürücü. Oysa Jandarma Kriminal Labaratuarları, Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında ‘silindi’ denilen görüntüleri geri getirerek kilit rol oynamıştı. Rapora itiraz edeceğiz. Kapsülün bağımsız bir heyet ya da kuruluş tarafından incelemesini isteyeceğiz” dedi.

ÖZEL LABARATUARDA İNCELENSİN

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da  “Bu tam bir karartma. Jandarma Kriminal gibi teknik imkanlara sahip bir labaratuar bunun kan lekesi mi başka bir leke mi olduğunu nasıl belirleyemiyor anlamış değiliz. Gaz kapsülününe dışarıdan bakıldığında bile kan lekeleri  ve saç telleri görünüyor. Bunun özel bir labaratuarda bir kez daha incelenmesini istiyoruz. Aile gönderemezse biz göndeririz” diye konuştu.