Hatay’da Abdullah Cömert’in katillerinin bulunması talebi ve Tuzluçayır direnişine destek için gerçekleştirilen eylem sırasında polisin gaz bombası fişeğini yakın mesafeden sıkması sonucunda 22 yaşındaki gösterici Ahmet Atakan hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde Alevilerin yaşadığı Armutlu mahallesinde, Tuzluçayır, ODTÜ ve Okmeydanı direnişine destek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Gezi olayları sırasında polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert için açılan “Abdullah Cömert’in katilleri bulunsun” pankartı arkasında yürüyen protestocular "Diren Tuzluçayır Armutlu senile", "Diren Okmeydanı Armutlu seninle", "Diren ODTÜ Armutlu seninle" sloganları attı.

Semt pazarı önünde barikat kuran kitleye karşı çevik kuvvet polisleri mahalleyi abluka altına alarak saldırı başlatırken mahalle adeta gaz bulutu altında kaldı.

Polisin göstericilere saldırısı sırasında bir polis yaklaşık 5 metreden hedef gözeterek Ahmet Atakan’ın başına gaz bombası fişeği ateşledi. Olay yerinde bilincini kaybeden Atakan Antakya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kalbi burada yeniden çalıştırılan Atakan’ın daha sonra gece 02:00 sıralarında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Haberin duyulmasının ardından hastane önüne toplanan Atakan’ın yakınları ve mahalleliye polis bir kez daha gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırı sonucunda hastanenin içi gazla dolarken çok sayıda hasta çareyi kendini dışarı atmakta buldu.

Ahmet Atakan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuydu.

Hatay'da daha önce Abdullah Cömert kafasına isabet eden gaz fişeği ile öldürülmüştü. (Ajanslar)