İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Onur Yürüyüşü yapmak isteyenlere izin vermeyen polisler, yürüyüşe katılmak isteyenlere karşı biber gazı ve plastik mermi kullandı.

Cihangir Mahallesi'nde yaşayan bir kişi, evinin balkonundan gaz bombası kullanılmasına tepki gösterdi ve “Bomba atıyorsunuz çocuklar korkuyor burada” dedi.

Tepki gösteren kişiye hakaret eden bir polis, “Lan kes sesini yavşak, gir içeri. Gel buraya, gel buradayım” diyerek tehdit etti.

Yeşil Gazete'den Elif Ünal'ın sosyal medyada paylaştığı videolarda başka bir polisin de “Aç kapıyı” diye bağırdığı duyuluyor. Polisler, daha sonra tepki gösteren kişiyi evinde gözaltına aldı.

POLİSTEN İŞLETMECİYE: MASALARINA SAHİP ÇIK YOKSA İŞLEM YAPARIM

Cihangir'de kafe ve restoranlarda oturanlar da polis şiddetine ve gözaltılara tepki gösterdi. Akarsu Caddesi'nde polislere tepki gösteren bir kişi de, oturduğu mekanda gözaltına alındı. 

Cumhuriyet gazetesinden Tuğba Özer'in, gözaltı anının videosunu Twitter hesabından paylaştı. Gazetecilerin çekim yapmasını engellemeye çalışan polisler, tepki gösteren kişiyi yere yatırarak gözaltına aldı. 

Bir polis de işletmeciyi çağırdı ve "Masalarına sahip çık yoksa işlem yaparım" dedi.