İstanbul Sarıgazi’de 13 Eylül günü gerçekleştirilen polis saldırısı ve sonrasında çıkan çatışmalar sırasında Orhan Şahin gözünü kaybetti. Sarıgazi’de polisin attığı gaz kapsülü Orhan Şahin’in gözüne isabet etti,

Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde polisin attığı biber gazı kapsülünün gözüne isabet etmesi sonucu sol gözünü kaybeden Orhan Şahin’in (33) tedavisi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.

Sarıgazi’de 13 Eylül Cuma günü akşam saatlerinde, polis şiddeti ve Hatay’da yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın öldürülmesini protesto eden gruba polis biber gazı ve plastik mermiler ile müdahale etti. Bu sırada bir atölyede işçi olarak çalışan Orhan Şahin, polisin attığı biber gazı kapsülünün gözüne gelmesi sonucu yaralandı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve 5 saat süren bir ameliyat geçiren Şahin’in tek gözünü kaybettiği belirtildi.

Şahin’in arkadaşları, tedavinin devam ettiğini belirterek “Doktorları, sol gözün bir daha görmesinin çok zor olduğunu söyledi. Atılan cisim gözün ortasından girmiş ve gözü tamamen parçalamış. Orhan şu an ilaçlarla uyutuluyor, zaman zaman uyandırılıyor. Durumu iyi, henüz polise ifade vermedi. Yarın (pazartesi) ifade vermesi bekleniyor. Olayın nasıl olduğu Orhan’ın ifadesinin ardından netlik kazanacak” dedi.

Sarıgazi’de 13 Eylül’den bu yana devam eden çatışmalarda çok sayıda eylemci polis şiddeti sonucu yaralandı. (Ajanslar)