Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkmaya çalışan lise son sınıf öğrencisi Dilan Alp, polisin müdahalesinden kaçarken bir eve sığındı. Polis, eve baskın yapıp gaz bombası attı. Gaz kapsülü Dilan’ın kafasına geldi. Kafatası kırılan Alp, Taksim İlkyardım Hastanesi’nde ameliyata alındı. Yanındaki arkadaşı Erol Pamuk ise polisin kafasına dipçikle vurması sonucu yaralandı, kafasına dikiş atıldı.

Radikal'den Elif İnce'nin haberine göre, Yenibosna Çoban Çeşme Lisesi’nde son sınıf öğrencisi Dilan Alp, Bilim Üniversitesi öğrencisi Esin Kavruk ve işçi olarak çalışan arkadaşları Erol Pamuk ve yengesi Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkmaya çalışıyordu. Esin Kavruk ise olayın gelişimini şöyle anlattı:

“Bilgi Üniversitesi yakınlarında polis müdahalesinden kaçtık. Bir apartmana saklandık. Apartman etrafını çevik kuvvet sardı. Bir ailenin evine sığındık. Polis eve baskın yaptı ve evin içine gaz bombası attı. Dilan’nın kulağı ve gözü arasına gaz kapsülü isabet etti. Kafatası kemiği kırıldı, hayatı tehlikesi var. Bir ay sonra LYS’ye girecekti.”

GAZ BOMBASI ATILAN SİLAHIN DİPÇİĞİYLE YARALANDI

İşçi Erol Pamuk ise müdahale sırasında polisin gaz bombasını attığı silahın dipçiğiyle yaralandığını belirterek poliların arkadaşlarını yerlerde sürüklediğini anlattı:

“Yengem ve Esin’e polisler işkence yapıyordub Saçlarından çekip yerde sürüklüyorlardı. tekme atıyorlardı. Ben de üzerlerine yattım. Silahın dipçiğiyle kafama vurdular. Taksim İlk yardımda dikiş attılar. “

İstanbul Tabip Odasından Feryal Kaya, Alp’in durumu ile ilgili doktorundan bilgi aldı. Polisin müdahalesi sonucu ağır yaralanan Alp’in kafa taban kemiği ve temporal bölgesinde kırığı olduğunu, Taksim İlkyardım Hastanesi’nde beyin cerrahisinde ameliyata alındı bilgisini verdi.

Dilan Alp'in vurulduğu görüntüler: