Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ayakta sayımı reddeden tutuklular gardiyanlar tarafından darp edildi. 8 Ağustos’ta yapılan saldırıya yaklaşık 50 kişilik bir gardiyan ekibinin katıldığı belirtildi. Saldırıda bulunan gardiyanların “Bayramdan sonra tekrar geleceğiz” diyerek tutukluları tehdit ettiği belirtildi. Görüşe giden tutuklu yakınları, yakınlarının üzerindeki şiddet ve baskıyı anlattı. 

‘YARIN YİNE GELECEĞİZ’

Tutuklu Yavuz Akar’ın (36) annesi Keje Akar, saldırıdan kaynaklı oğlunun kollarında morlukların oluştuğunu belirterek, saldırının dün de yaşandığını ve birçok tutuklunun darp edildiğini söyledi. Anne Akar, gardiyanların koğuştan çıkarken “Yarın yine geleceğiz” diyerek tutukluları tehdit ettiklerini ifade etti. 

‘İŞKENCE ALTINDALAR’

Bir an önce cezaevine bir heyetin gitmesi gerektiğini dile getiren Akar, “Onu son görüşümde, içeride yaşananları dışarıya duyurmamı istedi. Kamuoyunun içeride yaşananlara duyarlı olmasını istedi. İşkence altındalar. Sabahları tek sıra halinde, ayakta sayıma zorlanıyorlar. Gardiyanlar onu ve tüm arkadaşlarını darp etmiş. Büyük bir zulüm altındalar” diye konuştu.


EPİLEPSİ HASTASI: HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜYOR

Oğlunun Epilepsi hastası (Sara hastalığı) olduğunu ve dönem dönem nöbet geçirdiğini anlatan anne Akar, “Oğlum kamuoyuna çağrıda bulunarak; dışarıdakilerin kendilerine sahip çıkmasını istedi. Oğlumun başına bir şey gelirse elimin uzanabileceği her yere gidip hesap soracağım. Zaten suçsuz yere 5 yıldır cezaevinde, bu yetmezmiş gibi bir de içeride darp ediliyorlar. Eskiden küçük bir pencereleri vardı. Şimdi onunda üstünün kapatıldığını söyledi. Oğlumun girmiş olduğu açlık grevinden sonra birçok hastalığa yakalandı. Başı dizleri ve midesi ağrıyor ancak tedavi için hastaneye götürülmüyor” dedi.

‘ANNEYİM YÜREĞİM DAYANMIYOR’

Akar, “Ben bir anneyim, artık yüreğim dayanmıyor. Cezaevlerinin boşalmasını istiyorum. Barış olsun artık. Yüreğim yanıyor. Babası onun kahrından kalp krizi geçirdi. Oğlum evli, 4 çocuğu var. Ailesi perişan halde. Bu zulüm bitsin istiyorum” diye belirtti. 

Söz konusu iddialarla ilgili cezaevi yönetimi telefonlara cevap vermedi.