Van’ın Edremit ilçesinde önceki gün yaşanan bir trafik kazasının altından kadın cinayeti çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Ardahan Devlet Hastanesi’nde ebelik yapan Dilan Toptaş adlı genç kadın, hafta sonu tatili için arkadaşlarıyla birlikte Van’a geldi. Akdamar Adası’na yaptıkları ziyaret sonrası kente dönmek üzere arkadaşlarıyla yola çıkan Toptaş, Edremit ilçesinde bulunduğu araçtan inip daha önceden tanıdığı Van T Tipi Cezaevi’nde gardiyan olan H.İ.S’nin aracına bindi.

İçerisinde bulundukları araç Van merkeze doğru hareket halinde iken H.İ.S. henüz bilinmeyen bir nedenle silahını çekerek, başına bir el ateş ettiği Dilan Toptaş’ı katletti.

Bu sırada araç orta refüje çarparak durabildi. Yaşanan kazaya tanıklık eden diğer sürücüler ve çevredeki yurttaşlar hemen aracın yanına koştu. Araç içerisinde bulunan genç kadının ölmüş olduğunu gören yurttaşlar, sürücünün ise garip hareketler sergilediğine şahit oldu.

Görgü tanıkları şaşkınlığa düştükleri bu durum karşısında hemen polise haber verdi. Olay yerine gelenler polisler, Hİ.S’yi gözaltına alarak Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Dilan Toptaş’ın cansız bedeni ise Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hazırlanan ön otopsi raporunda, Toptaş’ın kafasına isabet eden tek kurşunla vefat ettiği belirlendi.

‘KASTEN ÖLDÜRMEK’TEN TUTUKLANDI

Toptaş’ın cenazesi, memleketine götürülerek burada toprağa verilirken, emniyet sorgusunun ardından savcılığa çıkarılan H.İ.S. ise “kasten öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Zanlının verdiği ifadesinde, araç içerisinde yaşadıkları bir tartışmadan sonra silahının ateş aldığını söylediği öğrenildi.

DOSYAYA ‘GİZLİLİK’ KARARI

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatılıp, dosyaya ‘gizlilik’ kararı koydu. Emniyet ise hem öldürülen Toptaş’ın arkadaşları hem de görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

‘SİLAHI KADININ ELİNE TUTUŞTURDU’

Kazaya şahitlik eden görgü tanıklarından biri, sürücünün ölmüş haldeki genç kadının yüzündeki kanı silahına sürdüğünü hatta silahı kadının eline sıkıştırdığını anlattı. Diğer bir görgü tanığı ise, “Araçtan önce silah sesi geldi. Hepimiz irkildik sonra ses gelen araçtaki sürücünün aracı orta refüje sürdüğü gördük” dedi.

Kazada aracın sadece alt kısımlarının zarar gördüğünü söyleyen görgü tanıkları, sürücünün kaza sonrası aracın camlarını tekmeleyerek kırdığını anlattı.